Cursus BBMI-OAI

Geen vooropleiding nodig
Cursusmap BBMI-OAI
NIBHV examen & certificaat
Certificaat onbeperkt geldig

Een beheerder Brandmeldinstallatie & Ontruimingsalarminstallatie (BBMI-OAI) is verantwoordelijk voor de bediening, controle en het preventief onderhoud aan de brandmeldinstallatie en/of ontruimingsinstallatie. Hij of zij is het eerste aanspreekpunt voor de brandweer. De echtheid van de brand wordt vooraf door de beheerder gecontroleerd, waardoor het onnodig uitrukken van de brandweer tot een minimum wordt gebracht.

Wilt u het beheer van uw brandmeldinstallatie en/of ontruimingsinstallatie (BMI-OAI) graag zelf uitvoeren? Dat kan! Het is belangrijk dat u hiervoor minimaal één medewerker opleidt. UwBeheerderBrandmeldinstallatie geeft met regelmaat de cursus BMI-OAI.

Na het volgen van de cursus kunt u zelfstandig uw brandmeldinstallatie en/of ontruimingsalarminstallatie beheren en mag u de volgende activiteiten uitvoeren:

– Periodieke controle aan de brandmeldinstallatie en ontruimingsalarminstallatie uitvoeren
– Preventief onderhoud
– Het digitale logboek bijhouden
– Rapporteren wanneer nodig
– Medewerkers instrueren over het gebruik van ruimten

Lesmateriaal cursus Beheerder Brandmeldinstallatie – Ontruimingsinstallatie (BMI-OAI)
Om de cursus goed te doorlopen, is het belangrijk dat het lesmateriaal vooraf wordt doorgenomen door de cursist. Heeft u zichzelf aangemeld en is de cursus betaald? Dan sturen we het lesmateriaal toe. Bij het lesmateriaal worden een aantal opdrachten meegestuurd, die gemaakt en meegenomen moeten worden tijdens de cursusdag. Het certificaat Beheerder Brandmeldinstallatie & Ontruimingsalarminstallatie (BMI-OAI) van het NIBHV wordt ontvangen nadat de praktijkoefeningen en het theorie-examen zijn behaald.

Duur: 1 dag, van 08.15 uur – 17.00 uur
Kosten: Tijdelijk van € 295,- voor € 222,- per persoon
Inclusief lesmateriaal, examen, certificering en tweemaal dagarrangement, excl. btw

Voor grote groepen berekenen we een speciaal tarief. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

Boek Beheerder Brandmeldinstallatie en Ontruimingsalarminstallatie

Het lesmateriaal wordt door ons verzorgd. Het boek Beheerder Brandmeldinstallatie en Ontruimingsinstallatie kunt u bestellen als naslagwerk. Dit boek wordt niet gebruikt tijdens de cursus.

Reserveer een plek

Inschrijfformulier - BBMI
Wil u het boek Beheerder Brandmeldinstallatie en Ontruimingsalarminstallatie ontvangen? *